Vang en Gooi oefeningen

 

In het menu rechts ga je naar de oefeningen. Je vind daar vangen en gooien 2 tallen. Dit zijn oefeningen die je in 2 tallen moet doen. dan heb je ook oefeningen in 3 tallen. die moeten met minimaal 3 uitgevoert worden maar kunnen ook met meer. Als laatste oefeningen voor 4 of meer. dit zijn de oefenvormen met wat meer beweging. ook kan je zelf oefenvormpjes bedenken op de oefeningen die hier staan. heeft u nou een hele leuke nieuwe oefening. stuur die dan op naar deze site.

 

Vangen

Vangen is naast gooien het belangrijkste van handbal. Als je dat niet onder de knie hebt kun je niet fatsoenlijk handballen. je hebt 1 manier om de bal goed te vangen. Wij noemen die techniet "het driehoekje". Bij deze techniet zorg je ervoor dat je handen zo hebt dat je een driehoekje kan maken met je vingers. Het handigste is dat je voor het driehoekje je wijsvingers en je duimen gebruikt. zie afbeelding.

 

 

Gooien

 

Beginhouding: We gaan uit van een rechtshandige werper. De voeten staan iets uit elkaar, de linkervoet voor. De knieƫn en heupen licht gebogen. De bal ligt op de hand en word naast en achter het hoofd gebracht, waardoor de rechterschouder meedraait naar achteren. het lichaamsgewicht rust op het achterste been.

 

Verloop: De rechterarm word naar voren gebracht, waarbij tevens de rechterschouder en romp naar voren komen. het lichaamsgewicht verplaatst zich van het achterste naar het voorste been. de arm strekt zich snel en de vingers duwen de bal tijdens een krachtige strekking van het polsgewricht.

 

Eindhouding: Lichaamsgewicht rust op het voorste been. De romp helt voorover. De arm is gestrekt en de hand omgeklapt en wijst in de tichting van het doel of werkinrichting.

 

Fouten:

  • Het verkeerde been staat voor.
  • De bal wordt niet ver genoeg naar achter het lichaam gebracht. (kogelstoten)
  • Onvoldende strekking van de werparm.
  • De bal wordt in zijn beweging van achter naar voren te ver naast het hoofd gebracht.

Maak jouw eigen website met JouwWeb