Technieken

 

In de Sport handbal heb je vele verschillende technieken.  deze bespreken we:

- Vangen

- Schieten

- Schijnbeweging

 

Je kan eigenlijk op één manier goed een bal vangen. We leggen uit hoe je dat het beste kan doen. Er staan ook plaatjes die het duidelijker maken. Dit is belangrijk dat kinderen dit goed leren.

 

Een handbal kan op veel verschillende manieren geschoten worden. In dit stuk vind je moeilijke schoten en makelijke schoten. Wees slim dat je kinderen eerst de basis leert en dus de makkelijkere schoten voor je begint met allerlei moeilijke schoten. Begin dus met het goed aanleren van de strekworp. Dit is de belangrijkste worp/schot in de handbal.

 

De schijnbeweging is iest om een tegenstander op het verkeerde been te zetten. Door een schijnbeweging kan je langs verdedigers komen en zo scoren. Je moet voor dat je een schijnbeweging aanleert goed kijken of kinderen hier aan toe zijn. Is dit niet het geval ga dan eerst nog even een stapje terug. Als je dan met een schijnbeweging begint, begin dan met een makkelijke en niet met moeilijke. De nulpas is het belangrijkste binnen de handbal. begin dus daarmee als je de kinderen een schijnbeweging wil aanleren.